שתילת פרחיים עונתיים

מרבית הצמחים העונתיים המוכרים לנו, פורחים בעיקר בקיץ , חלקם בעונת המעבר אביב וסתיו וכמובן גם בחורף . למרות שלא כולם זקוקים לשמש ישירה , הם אוהבי אור שפורחים בצורה מרהיבה לאורך מספר חודשים , רובם הגדול צורך השקייה מרובה ומחזור חייהם מסתיים מיד לאחר הפרחיה .


בדרך כלל נכין את הערוגות מראש ונבצע פעולות מקדימות טרם השתילה על מנת שהשתילה תשגשג בצורה מקסימלית ותצבע את הגינה שלנו בשלל גוונים.

שלב ראשון – הכנת אזור השתילה

ראשית נתחיל עם סילוק של גזם או שאריות צמחים שסיימו את חייהם, נעקור את מה שלא רצוי .

תוך כדי פינוי הפסולת נוודא כי האזור המיועד תחום היטב, במידה ולא נשתמש בסלעים, באדני רכבת או בכדים כדי ליצור אזור סטרילי עבור הפרחים .

לאחר מכן נוסיף קומפוסט (3-5 ליטר לכל מ"ר ) או הומוס לאדמה מאווררת ( 1 ליטר לכל מ"ר ) , נוודא כי הפיזור נעשה בצורה שווה ונתחיל בעבודת הקלטור ( הפיכת האדמה ), כאשר הופכים את האדמה יש לוודא שאנו לא גורמים נזק לשורשים של צמחי נוי אחרים בגינה.

בשלב האחרון נוודא כי האזור המיועד מחובר למערכת ההשקייה בגינה ונבדוק שחלוקת המים הינה שווה ותקינה.

שלב שני – תכנון האפקט החזותי הרצוי.

הפרחים העונתיים , מצטיינים בצמחייה שופעת זמן קצר לאחר השתילה ומשך חיייהם הינו הקצר ביותר מבין כל שאר הצמחיה בגינה , שתילה ועקירה של פרחים עונתיים היא פעולה שחוזרת על עצמה לאורך עונות השנה .

את השתילה יש לבצע באזורים הנראים לעין ולא באזורים סבוכים על מנת שנקבל אפקט מקיסימלי , בגינות שאין שטח טוב לשתילה על גבי הקרקע נהוג להוסיף כלים דקורטיבם כגון : קערות , כדים , אדניות עץ , אדניות פלסטיק וכיוצא באלה .

נבחר את הגוון הרצוי , את אופן השתילה ואת צורת השתילה, נאתר את המקומות בעלי קרינת שמש מלאה/חלקית ובכך נוכל להתאים את הפרחים המתאימים.

שלושה שיטות עיקריות לשתילת פרחים עונתיים

  1. שתילה אחידה – שותילם מספר אזורים ב 2-3 צבעים עיקריים אשר גווניהם קרובים זה לזה , כאשר כל גוון של צבע שתול באותו אזור וכך מתקבלת בעין תמונה של מספר צבעים אחידים ויפים .
  2. שיטת המיקס ( ערבוב)– בשיטה זו רצוי להשתמש באותו מין צמח , כדי לא ליצור מראה מבולגן ולא אסטתי , השיטה הזאת מקובלת בעיקר באיי תנועה , ערוגות ענק בצד הדרך ושבילי כניסה , יוצרת מראה עשיר של צבעים שונים .
  3. שתילה ניגודית – ניגודי צבע מושכים את תשומת ליבם של עוברי האורח וממקדת את מבטם אל הפריחה המרהיבה , שותלים גושי צבע בגוונים מנוגדים אחד לשני כגון : אדום- לבן , סגול – צהוב , ורוד- לבן , כתום- כחול .

רצוי להניח את השתילים זה ליד משנהו טרם השתילה עוד במשתלה ולוודא שאנו מקבלים את הניגודיות הנכונה .