המדשאה הטבעית הינה מרכיב בלתי נפרד מגינה פורחת ירוקה ויפה , עקב המחסור במים במדינתינו הקטנה , בשנים האחרות בעלי גינות רבים פונים לכיוונים שונים כתחילף למדאשה הירוקה לדוגמא בניית מדשאה סינטטית , חיפוי קרקע בטוף וחלוקי נחל , שתילת צמחי כיסוי חסכניים במים , שבבי עץ שונים ועוד.

אולם עקב זאת רצוי לתכנן מדשאות לא גדולות , שכן לא ידרשו כמות גדולה של מים ותחוזקה.
על מנת שנוכל להנות מגידול של מדשאה יפה עלניו להקפיד על פעולות תחזוקה שוטפות הכוללות כיסוח , ניקוש עשבייה , דישון , דילול והשקיה .

הכנת הקרקע טרם שתילה

קיבלנו החלטה על שתלית מדשאה בגינה, כדי שנוכל להנות ממדשאה יפה בגמר התהליך עלינו לוודא ששלבי ההכנה נעשו בצורה נכונה .

ראשית עלינו לעבד את האדמה היטב רצוי על ידי מתחחת מוטרית לעומק של 30 ס"מ לפחות , עדיף להשקות טרם התיחוח ולהקל על הפעולה , לאחר העיבוד הראשוני נצניע בקרקע כמות קומפוסטת בהתאם לגודל השטח על מנת להעשיר את הקרקע במרכיבים חיונים , פעולת התיחוח משתלמת לטווח ארוך שכן היא מונעת הידוק הקרקע ואטימתה , פעולה זו מאפשרת חילחול מים תקין והימנעות מלחות יתר שיכולה לגרום לבעיות שונות של מזקים ( ערצבים , פרודניה ) שעלולות לפגוע במדאשה.

בעת ביצוע התיחוח יש לנסות ולהימנע מגרימת נזק ופגיעה בצינורת מים , חשמל או כל תשתית אחרת וכדי להעזר באדם שמכיר את המבנה ואולי יכול לסייע בעניין זה וכן ליהיות ערוכים לאופציה כזאת .

שנית עלינו להתקין מערכת השקיה שתוכננה מבעוד מועד הכוללת ראש מערכת , רצוי שיותקן בקר השקיה אוטומטי שיעשה את העבודה בשבילינו ויחסוך לנו זמן וכסף רב , לאחר מכן נפרוש את צנרת ההמטרה , נוודא שהממטרות מכסות את השטח באופן שווה ואחיד ונכסה את הצנרת .
ולבסוף נהדק היטב את הקרקע , ניישר אותה בצורה מקסימלית והינה המשטח מוכן לשתילה .

הכנת השטח טרם שתילה
הכנת השטח טרם שתילה

בחירת סוג הדשא הרצוי

בחרית זן הדשא הינו שלב חשוב מאד וכדי לשקול היטב את סוג הדשא שבו נבחר , כדי בשלב זה להיוועץ בגנן שיוכל להתאים לנו את המרבדים הנכונים שיתנו עברנו את התוצאה המקסימלית בהתאם לדרישות שלנו.

טרם בחירת סוג הדשא כדי שניקח בחשבון מספר פרמטרים :

  1. עמידות לצל / צריכת שמש – לדוגמא פספלון דורש שעות שמש רבות ולעומתו דרבן ידוע כעמיד לצל וניתן לשתילה בין הבתים .
  2. דרישות מים – מיני דשא שונים צורכים כמויות מים שונות , בארצנו החמה רצוי לבחור זנים חסכניים יותר .
  3. תחזוקה – דרבן ידוע כסוג דשא בעל צימוח מהיר ומסיבי בדומה לפספלון ולעומות אלטורו דורש כיסוח לעיתים רחוקות יותר .
  4. מגע – בהתאם לציפיותניו מהמדאשה , אם הדשא ישמש אותנו לנוי בלבד אז נייחס לפרמטר זה חשיבות מינורית אך אם ברצצנו לשכב על הדשא במהלך היום או סתם לרוץ בגינה עם הילדים ניתן לפרמטר זה חשיבות עליונה .
  5. שחיקה – ישנם זנים שיודעים כמתאמים יותר לפארק ולגינות ציבוריות ודריכה מרובה אינה פוגעת בהם וזנים אחרים רגישים יותר לדריכה ונשחקים בקלות בדריכה מרובה.
  6. קור – זנים שונים של דשא נכנסים לתרדמת חורף ואף נוטים להצהיב כדוגמא אלטורו בעוד שזנים אחרים נשארים ירוקים כל השנה .

מדאשה טביעית היא חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מגן יפה , אך התחזוקה דורשת יד מקצועית וסבלנות רבה .
נשמח לעמוד לשרותכם בכל שאלה .

הנחת המרבדים
הנחת מרבדים
כעבור חודש