צמחי תבלין

גידול צמחי תבלין

סגולתיהם הרבים של צמחי התבלין ידועים לאדם ומתבטאים בצורות רבות ,חלקם משמשים אותנו כחלק בלתי נפרד מהמטבח וכחלק אינטגרלי ממרקמים קולינריים, שימוש נפוץ נוסף הוא הפן הרפואי אשר משמש כתחילף לתרופות שונות ,לעיסויים ולהפקת תכשירים ועל כן הולך וגדל הביקוש לשילוב של צמחי התבלין בגינה הביתית.

תכונות רפואיות

ידוע כי לצמחים רבים יכולות ריפוי שונות למגוון רחב של בעיות , למשל הרוזמרין הוכח כבעל תכונות נוגדות חמצון , אנטי דלקתי , משפר את זירמת הדם ומחזק את המערכת החיסונית . השימוש בצמחי מרפא ברפואה הלא קונבציונלית נפוץ מאד , והוא נעשה בכל מיני שיטות כגון : זרעי הצמחים , עלים , גבעולים , שורשים וכו', במקרים רבים הוא מביא לפתרון יעל וטבעי אשר מונע טיפול תרופתי .

תכונות קולינריות

צמחי המרפא באים לידי ביטוי באין ספור מאכלים וכתוסף למשקאות , כדוגמא השימוש בצמח הקארי אשר ממנו מופק התבלין המפורסם , נפוץ מאד בתרבות המזרח ומשולב כמעט בכל מאכל , צמח תבלין נוסף אשר מוכר לכולנו הוא הארגנו שבא לידי ביטוי בסלטים , בגבינות, ברטבים ואפילו בבשר.

שימוש נוסף של צמחי תבלין הוא במשקאות חמים כמו הנענע אשר משולבת בכוס תה ונותנת מרקם רענן וטוב.

תנאי גידול

מרבית צמחי התבלין דורשים שמש מאלה והשקייה סדירה , ניתן לשלב אותם בין מסלעות , ערוגות , כדים ועציצים ברחבי הגינה .

בשל הצרכים הייחודים של התבלינים שלא תמיד מסתדרים בד בבד עם יתר צמחי הגן , הם מקבלים פינה מוגדרת אם זה בערוגה נפרדת ברחבי הגינה או באדנית שמונחת בגג בגינה או באדן החלון.

טיפול במחלות ומזיקים

טיפול במזיקים בערוגות תבלין צריך ליהיות קפדני ומקצועי , בשונה משאר צמחי הגן צמחים אלו מלבד אלמנט הנוי משמשים אותנו גם למאכל ועלינו לקחת זאת בחשבון בפעולת ההדברה שאנו מבצעים .

במידה ומרססים נגד מחלות עלים ופטריות יש להשתמש בחומרים שמוגדרים כחומרים שלא מזיקים לאדם, במקביל ניתן לפזר קוטלי מזיקים על האדמה עצמה בלבד על מנת להימנע מהרעלת אדם.